Spread the love

 A Black Friday mára már valóságos ünnepi hétté nőtte ki magát. Ha visszanézünk pár évvel ez előttre, akkor még tényleg csak péntek volt „fekete“, mára viszont nem csak az egész hétvége, hanem már az egész hét Black Friday- lázban zajlik. Mostanra már talán nincs is olyan ember, aki ne tudná, hogy ez a kifejezés mit jelent, mit foglal magában, vagy hogy mikor van. November végére már mindenkinek kész a bevásárló listája. Ha nem is csinos kis papírdarabkán, de gondolatban biztos ott peregnek a különböző háztartási cikkek, ruhadarabok, kiegészítők, melyek megvásárlásra várnak.

 Ha okosan kalkulálunk és alaposan átgondoljuk, hogy mi az, amire valóban szügségünk van és tartjuk magunkat ehhez, akkor a Black Friday akár még hasznos is lehet számunkra is, nem csak az üzletek számára. Ki nem örül annak, ha jutányos áron tud hozzá jutni olyan termékekhez, amikre szügsége van, vagy amiről tudja, hogy előbb, vagy utóbb úgy is be kell szereznie? Érdemes ilyenkor egy bizonyos költség limitet megszabni magunknak, és ezen belül maradni, ugyanis ilyenkor mindenki hajlamos arra, hogy a sok akció láttán, túlköltekezik és bizony sok esetben olyan dolgok is belekerülnek a bevásárló kosarainkba, amire igazából nincs is szügségünk. Sok dolgot megveszünk csak azért, mert olcsóbb, mint máskor. Ezért talán érdemes bevásárlás közben is gyors számítást végezni, hogy tisztában legyünk vele, hogy még mennyit költhetünk az előre „beállított“ limit eléréséig.

 Ha nagyobb bevásárlásra készülünk Black Friday alkalmával, akkor talán érdemes olyan helyre menni, ahol mindent be tudunk szerezni. Nem is kérdés, hogy ilyen helyek a bevásárlóközpontok. Vegyük példának mondjuk Közép- és Kelet- Európa legnagyobb területű bevásárlóközpontját, a West End City Center-t. Úgy gondolom, hogy nincs is ember, aki legalább egyszer ne tett volna látogatást ebben az óriási üzletkomplexumban. Lehet pesti, vidéki, vagy akár külföldi, ha erre jár, akkor biztosan betér a Westendbe. November végén, Black Friday idején ezek a látogatások megsokszorozódnak. Na itt aztán biztosan kell vigyázni arra, hogy a kosárba rakott árucikkek szorosan egyezzenek a bevásárló lista tartalmával. Ahogy körbe nézünk a már karácsonyi díszben pompázó ütletek kirakatán és a szinte mindenhol „repkedő“ akciókon, melyek mind vásárlásra csábítanak, valóban könnyen kísértésbe lehet esni egy pillanat alatt, ha nem vigyázunk. Mindegy, hogy mit szeretnénk vásárolni, itt biztosan megtaláljuk a több száz üzlet egyikében, sőt, többen is, úgyhogy érdemes először körül nézni, hogy melyik üzletben találjuk meg olcsóbban. Nagyon jó segítségünkre lehet ebben az áruházban működő Wi- fi. Így mobilunkon gyorsan össze tudjuk hasonlítani a butikok árait, vagy ha véletlenül kimaradt valamelyik butik akciós kínálata, akkor ezt a hiányosságot is gyorsan pótolhatjuk itt helyben.

 A Westend üzletei gondoltak arra is, hogy biztosan elég időnk legyen körbenézni és élni a remek ajánlatokkal, így a legtöbb üzlet meghosszabbított nyitvatartással  várja vásárlóit. Az üzletekben más- más formában találkothatunk at akciókkal. Vannak ,ahol különböző árucikkekre -20%, -30%, -40% -os kedvezményt adnak. Vannak olyan üzletek, ahol minél több árucikket vásárolunk, annál nagyobb kedvezményt kapunk. Pl. egy darab árucikkre -20% kedvezmény jár, kettő, vagy több vásárlása esetén -30% kedvezmény jár. Találkozhatunk olyan butikokkal, bizonyos márkára összpontosítanak az akciókkal, bizonyos márkákra adnak nagyobb kedvezményeket. Néhány üzletben, ha bizonyos összeg felett vásárolunk, az után kapunk kedvezményt.

 Mindenki más- más árucikk megvásárlását részesíti ilyenkor előnyben. Vannak, akik a Black Friday hét alatt szerzik be a karácsonyi ajándékokat. Ha nincsenek konkrét ajándékötletek, akkor bizony van mit csinálni, amíg a tömérdek üzletet végigjárva az összes családtagnak megtaláljuk a megfelelő ajándékot. Ezeken kívül minden korosztály mást szeretne megvásárolni.

 A fiatalabb korosztály igyekszik a legtrendibb ruhadarabokkal feltölteni a gardróbjaikat és az új divatszínekben villogó sminkkészleteket beszerezni. A fiúk számára is tartogatnak a Westend üzletei érdekességeket. Ők az éppen népszerű videójátékok, különböző számítógépek és tartozékaik sokaságában válogathatnak.

 A közép korosztály ilyenkor szerzi be a legfontosabb háztartási gépeket, vagy csak épp modernebbre cseréli le a már megunt darabokat. A hölgyek a parfümériák akciós kínálatából kiválasztják a kedvenc illataikat, míg a férfiak a barkácskészleteiket töltik fel, vagy egy pár autós kiegészítőre csapnak le.

 Töbek közt azért is jó bevásárlóközpontban „úszkálni“ a Black Friday kínálta akciók közt, mert ha a nagybevásárlás közben megéhezünk, vagy csak egy finom kávéval töltődnénk fel, akkor itt helyben a több féle étterem és kávézó közül választhatunk, hogy melyikben szeretnénk megpihenni. Aztán a feltöltődés után újult erővel vághatunk neki, hogy beszerezzük a bevásárlólista még hiányzó árucikkeit.

 Szóval, a Black Friday alatt kedvünkre válogathatunk a változatos, bő kínálatban. Mindenki beszerezheti remek áron a régóta kinézett árucikkeket. És ha valóban elégedetten zártuk a nagy Westend bevásárlást, akkor pihenésképpen akár egy mozifilmmel is megpecsételhetjük a sikerünket.