Spread the love

Korábbi cikkünkben részleteztük, hogy mi is az a Black Friday. Megismertük alapvető hátrányait és előnyeit is. Azonban nem árt tudnunk, hogy a kampány ugyanúgy vonatkozik ruhaneműkre, háztartási gépekre, élelmiszerekre, szépségápolásra, de akár szerszámokra is. Ez utóbbi esetében ne a központi Black Friday honlapot keressük fel, hanem az egyes kereskedők weboldalait, mert a vásárlási feltételeik eltérhetnek. A szerszámok esetében is találkozhatunk évközi leértékelésekkel és kiárusításokkal, a legtöbb üzlet mégis erre a napra ütemezi a legnagyobb leértékeléseket. A szerszám Black Friday azért is különleges, mert vannak olyan szerszámok, amiket egész évben csak ezen a neves napon lehet olcsóbban megvásárolni, egyébként sosem árazzák le őket.

Szerszámok, amiket feltétlenül be kell szereznünk

Számos kereskedő kecsegtet jobbnál-jobb ajánlatokkal, de a funkció ebben az esetben megelőzi az anyagiakat. Ha rossz szerszámot választunk csupán csak tetszetős ára miatt, akkor könnyen pórul járhatunk. Ha viszont megbízható eszközt vásárolunk, akkor akár életünk végéig kiszolgálhat minket és bármilyen probléma is merül fel a ház körül, mindig találunk megfelelő eszközt a megoldásra. Nézzük mik is azok a szerszámok, melyeket feltétlenül szükséges beszereznünk.

Szerszám kalauz

A különböző kereskedői oldalakat böngészve előfordul, hogy még vásárlási szándékunkban is elbizonytalanodunk, mert nem tudunk választani a jobbnál jobb ajánlatok közül. A lista nem tartalmazza azokat a szezonális termékeket, melyeket csak egy-egy leárazás alkalmával hirdetnek meg a kereskedők, máskor viszont nem találunk rájuk. Az alább már-már bevásárló listának tűnő felsorolás segítséget nyújt abban, hogy rájöjjünk, mi is hiányzik jelenlegi készletünkből. Érdemes magunknak is listát összeállítani, mégpedig a megfelelő kategóriákat segítségével: kéziszerszámok, kések, multifunkciós eszközök, LED elemlámpák, elektomos kéziszerszámok, szerszám-rendezők, kerti eszközök, műhelybe vagy garázsba szükséges szerszámok és berendezések. Az alábbiakban a kéziszerszámok közül ismerkedünk meg pár eszközzel részletesebben.

Dugókulcs-vagy racsnis kulcs készlet, azaz Krova

Ez az a készlet, mely alap felszerelésnek számít, és nem hiányozhat egy férfi vagy szerelni szerető hölgy gyűjteményéből sem. De miért pont Krova? Ez nem egy márkanév vagy gúnynév, hanem két elem a króm és vanádium összeolvadásából keletkezett. Amiket feltétlenül tartalmaznia kell a készletnek: racsnis hajtószár, közép-és hosszú toldat, csuklós toldat, T-szár és dugók. Ha ezek valamelyike hiányzik a készletből, akkor nem érdemes kedvezőbb áron megvenni. Kóborolhatunk akár az Obi, az Extreme Digital, vagy a Stanley weboldalán is.

Kombinált fogó

Ha több szerszámra van szükségünk egy szerszámban ötvözve, akkor mindenképpen ezt az eszközt válasszuk. Magába foglalja a csípőfogó és a francia-kulcs tulajdonságait is. Tudunk vele drótokat fogni vagy vágni, illetve csavarfejet fogni vagy rögzíteni. A jelszó: szerszamoutlet.hu.

Állítható csavarkulcs, állítható villáskulcs vagy angol-kulcs

Szögletes fejű csavarok lazítására, vagy meghúzására alkalmazható. Az eszköz látványos, ám nem túl precíz, így inkább keressünk helyette csillagkulcsot vagy szimpla villáskulcsot. Kapható az Extreme Digitalban, Obiban és a Stanleynél is.

Mikrométer

Ebben az esetben ne feltétlenül a legolcsóbbat vegyük, mert ráfázhatunk, ha a műszer pontatlan. Fontos eldöntenünk, hogy milyen célra szeretnénk használni, mert nem mindegy melyik típust választjuk.

Multifunkciós barkács olló

A Fiskars ollók képviselik a legcsábítóbb külsőt a kategóriában. Speciális ollójuk kettéválasztható és akár késként is használható. Drótok és huzalok vágására is kiváló, illetve akár üveget is nyithatunk vele. A legjobb választás mind házon belüli, mind a kerti munkákhoz.

Acél kalapács

Ezeknek a kalapácsoknak az a jellegzetessége, hogy egy átlagos kalapácshoz képest nagyobb ütőfelülettel rendelkeznek. Masszivitásukat az is fokozza, hogy a fej nem ragasztva van a nyélhez, hanem egy darabból öntött. Fogantyúja általában gumírozott, így kényelmesebb a használata. Többek között a Gelko is forgalmazza.

Csavarhúzókészlet

A legjobb, ha mindegyik fajtából legalább egy készletet tartunk magunknál. Azért nem árt, ha felsoroljuk, hogy mi is az, ami nem hiányozhat. A legrégebbi és legismertebb a lapos csavarhúzó, melyet egyenes hornyú csavarokhoz használunk. Vásárláskor figyeljünk arra, hogy be-vagy kicsavarni kívánt csavarjainkhoz a megfelelő méretet válasszuk. Ezért szükséges inkább teljes készletet vásárolnunk. Válasszuk a Felo márkát, ha megbízható terméket szeretnénk otthonunkba. Ezeknél elterjedtebb forma az úgynevezett bittartós csavarhúzó vagy dugókulcs tartós csavarhúzó. Biztonságosan rögzíti a bitet és ezáltal a csavarhúzó gyors használatát teszi lehetővé. Univerzális és fenomenális.

A többi kategóriában is érdemes elmélyedni és cikkünk folytatásában is ezt fogjuk tenni. Addig is számoljunk és szerszámoljunk!