Spread the love

 Manapság minden ember igyekszik olcsón megvásárolni mindent,amire szügsége van. Mindíg örülünk, ha valamilyen akciót találunk és így kedvezményesen jutunk hozzá a termékekhez. Találkozhatunk különböző akciókkal, árleszállítással, készletkiárusítással bizonyos időszakokhoz kötődően, de az igazi árleszállítás, amit valójában mára talán már mindenki vár, az a Black Friday. Igazából ez az akció őrület Magyarországra csak néhány éve ért el, ami tulajdonképpen Amerikából indult, de hatalmas sikere lett világszerte. Ez a nap az amerikában tartott Hálaadást követő péntek, ami november negyedik hetére esik. Mára már szinte az egész világ Black Friday- t tart ezen a napon.

 Akár merre megyünk, akár hova nézünk, a boltok kirakatában messziről látszódnak a hatalmas árengedmények. Minden üzlet már hetekkel előtte hirdeti, hogy milyen akciós termékekre számíthatunk majd a Black Friday ideje alatt. Jóval előtte tele van a rádió, a TV, az internet a hatalmas akciókkal. Így mindenkinek eléd ideje van arra, hogy kényelmesen végig tudja nézni előre a leárazott termékeket, átnézheti, hogy hol mennyiért tudja megvásárolni a kiszemelt árucikket.

 Ilyenkor a legkeresettebb termékek listáját talán a számítástechnikai árucikkek vezetik. Persze vonatkozik az árengedmény mindenféle termékre és a kereslet is széles skálával rendelkezik, de mégis, amelyik termékekből a Black Frday keretén belül a legtöbbet adnak el, az a számítástechnika. Talán ez a tény annak a számlájára írható, hogy ezek a termékek egyébként elég magas árkategóriával rendelkeznek és ha már van rá lehetőség, akkor ezeket, aki teheti, inkább olyankor veszi meg, amikor az évben a legnagyobb kedvezményt kapja rá. A Black Friday már a karácsonyi bevásárlás kezdete, tehát ajándéknak is igen jól mutat a karácsonyfa alatt egy laptop, egy X- Box, okostelefon, vagy épp egy tablet. Megjegyzem, a fiatalok körében ma már állandó szereplői a számítástechnikai árucikkek valamelyike a karácsonyi kívánságlistán. És ha még olcsóbban is sikerül beszereznünk, mint az eredeti ár, akkor ez még plusz elégedettséggel is tölthet el amellett, hogy szuper ajándékot sikerült vásárolnunk valamelyik, vagy akár több családtagunknak is.

 A számítástechnikai termékek közül a legkeresettebbek mindíg a legújabb modellek, vagy a legjobb minőségű, legjobb funkciókkal ellátott, piacvezető termékek. A fiatalabbak körében a játékra alkalmas számítógépek, az ezekhez tartozó kiegészítők, mint pl. fejhallgatók, egér, hangszórók azok, amik előnyben vannak. Keresettek az éppen piacra dobott okostelefonok, tablettek, okosórák is. Az érettebb korosztály főleg a nagyobb tárhellyel és jó felszereltséggel rendelkező, gyors számítógépeket, laptopokat helyezi előnybe, meg persze az ezekhez való tartozékokat, esetleg jobb minőségű monitorokat, nyomtatókat, irodai kiegészítőket keresik.

 Mielőtt bármilyen számítástechnikai terméket megvásárolnánk, fontos, hogy kellőképpen tájékozódjunk arról, hogy a hozzá tartozó garanciális fektételek meg e felelnek az elvárásainknak. Érdemes olyan helyeken vásárolni, ahol megfelelően biztosítják a garanciát a megvásárolt termékekre, így elkerülhetjük a későbbiekben az esetleges kellemetlenségeket.

 Másik fontos dolog, hogy alaposan járjunk utána, hogy a kínált akció valóban olyan jó legyen, amilyennek látszik és ne csak az első ránézésre legyen kedvező. Vannak olyan boltok, ahol kiteszik a – 50%- os kedvezményt bizonyos termékekre, általában olyanra, ami keresett termék, viszont valójában nem is adnak rá annyi árengedményt, hanem az eredeti árat viszik feljebb. Érdemes a termékek eredeti árairól alaposan tájékozódni, hogy tisztában legyünk vele, hogy valóban annyival olcsóbban e kínálják majd a Black Friday alkalmával, amennyi arra fel van tüntetve. A vevő gondolkodás nélkül megveszi a terméket abban a hitben, hogy milyen sokat spórolt, mert féláron hozzá jutott, de tulajdonképpen ezzel csak a kereskedő járt jól, mert a termék elkelt és több haszon jött be, mintha valóban féláron adta volna el. Sajnos ezt ilyenkor sok helyen megcsinálják, ezért kell előre pontosan tájékozódni az eredeti árakról is, hogy tisztában legyünk vele, hogy a meghirdetett árengedmény valóban annyi e , amennyit feltüntetnek rajta.

 A mai modern világ elengedhetetlen tartozéka a számítástechnika. Ha munkáról van szó, vagy ha kikapcsolódásról, mindenhol valalmilyen szinten része az életünknek. A mindennapjaink részét képezi, ezért is van rá nagy kereslet. Ezért van a legtöbb eladott termékek listájának az élén a Black Friday ideje alatt is. Ha jól odafigyelünk és kellőképpen felkészülünk az akciókra, akkor biztosan jól járunk, ha olcsóbban tudunk hozzájutni a számítástechnikai termékekhez. Viszont érdemes korán kelni, mert a legkeresettebb, piacvezető márkákat szinte percek alatt elkapkodják.