Spread the love

Az Obi egy európai hálózattal rendelkező barkácsáruházlánc, amelyet 1970-ben Wermelskirchenben alapítottak. Az első OBI áruházat 1970-ben nyitották meg, Németországban Hamburg városában. Székhelye Észak-Rajna-Vesztfália tartomány egyik városában, az alapítás helyén, Wermelskirchenben található. Magyarországon 1994-ben kezdett el terjeszkedni. Tíz különböző országban vannak áruházai Európában, Magyarországon jelen pillanatban 29 áruházzal büszkélkedhet, ami egy igen meghatározó szám. Hazánk egyik vezető barkács, építés, otthon, kert és szabadidő áruházlánca.

Ki ne ismerné a Black Friday kifejezést, amelyet Amerikából vett át oly’ sok Európai ország, köztük hazánk is. Ma már mindenki tudja, hogy ha közeleg a november, akkor már figyelni kell a fekete péntek akció előzetes híreit. Amerikában ilyenkor emberek tucatjai indulnak útjukra, hogy elkezdjék a nagy karácsonyi bevásárlást és minél olcsóbban hozzájussanak az áhított portékáikhoz. Innen indult a Black Friday kifejezés is, amelyet egy philadelphiai rendőrőrsön „akasztottak rá” erre a napra, a hatalmas tömeget szimbolizálva, még az 1960-as évek közepén. Azóta, ha nem is hivatalosan, de ezt a napot, a hálaadási ünnep utáni első péntekét nevezik meg a karácsonyi nagybevásárlás kezdetének, és ezt azóta kötik össze minden évben ezekkel a hatalmas akciókkal és leértékelésekkel.

A karácsonyi nagybevásárlás előtt sokan bajban vannak, mert nem tudják, hogy milyen ajándékot vásároljanak szeretteiknek. Éppen ezért is nyújthat az Obi termékpalettája kiváló lehetőségeket azok számára, akik unják már a hagyományos „sapka-sál-kesztyű”, vagy mostanában annyira közkedveltté vált szórakoztató elektronikai kütyüket. De nem csak a karácsonyi ajándékozás miatt van fontos szerepe a Black Friday akciónak az Obi áruházláncban, és a vásárlóik körében. Akinek van családi háza, az pontosan tudja, hogy mindig van mit csinálni, akár a kertben, akár bent a házban, de egy lakásban is akadnak teendők. Az OBI áruházlánc óriási termékválasztékkal rendelkezik. Az Obi Black Friday által olcsóbban vásárolhat meg mindent, ami építés, kert és szabadidő, műszaki cikk, lakáskultúra, fürdőszoba, illetve konyha olyan márkáktól, mint a Gardena, Osram, Hettich, Fischer, Weber, Spax. Használja ki az Obi fekete péntek akció előnyeit, és takarítson meg pénzt Ön is. Miért ne vásárolhatnának olcsóbban konyhabútor, fürdőszobafelszerelési tárgyakat vagy porszívót, akár egy hangulatos lámpát ezen akció keretében.

Ahogy a többi áruházhoz hasonlóan, az Obi is kínál különböző kedvezménykuponokat, amelyeket összegyűjtve, bizonyos termékeket a novemberi akció ideje alatt is felhasználhatnak. Praktikus, ha például Obi kedvezménykártyát vásárolnak, amely kártya bármely alkalomhoz illik – csupán annyit kell tennie, hogy az Önhöz legközelebb eső OBI áruházban megvásárolja. A kártya a vásárlást követő év december 31-ig érvényes, Magyarország egész területén és bármely OBI áruházban felhasználható. Ezt a kártyát szintén felhasználhatják a fekete péntek akció napjain.

Karácsonykor annyi mindennel készülhetnek, amit az Obi áruházaiban a Black Friday akció alkalmával olcsóbban, kedvezményesen megvehetnek. Ha csak a karácsonyfára gondolunk, akkor a fényfüzéreket vagy ha új díszeket szeretnének a fára, akkor ezekhez mind olcsóbban hozzájuthatnak. A díszítésnél a ház többi részéről se feledkezzenek el, akár a kertben is jól mutathat egy-egy világító rénszarvas. A karácsony hangulatát megidézve előre, akár az asztaldíszeket vagy az ajtódíszeket is megvásárolhatják. De vonatkoztassunk el a karácsonytól, még ha közel is van a november vége. Ha barkácsoláshoz szeretnének egy új gépet vagy bármilyen szerszámot, kulcskészletet, tárolókat, akkor mindenképpen érdemes a fekete pénteki akció napján felkeresni az Obi áruház kínálatát. Nem mehetünk el szó nélkül a lakberendezés mellett sem, hiszen számos különböző leértékelt termékhez juthatnak hozzá, amellyel szebbé tehetik otthonukat vagy akár ajándékba kedveskedhetnek mások otthonába is. Tájékozódjanak az áruház weboldalán, hiszen, ha előre megtervezik vásárlásukat, a Black Friday akció napján már céltudatosan indulhatnak el az áruházba vásárolni vagy a weboldalon böngészni. Az Obi áruházban a fix leértékelt termékek mellett, kuponkódokkal is vásárolhatnak, a kuponok akciós értékének megfelelően. Ezért érdemes lehet ezeket a kuponokat is gyűjtögetni évközben.

A Black Friday akciók előtt minden évben egy akciós online újságot „dob piacra” az Obi áruházlánc, amelyben több oldalon keresztül felsorolják azokat a termékeket, amelyeket ezen a napon megvásárolhatnak. Érdemes tehát itt is felkészült lenni, és előre eldönteni, milyen termékekhez szeretnének olcsóbban hozzájutni. Egy biztos, az Obi áruházakban minden évben fantasztikus akciókkal, kiváló ajánlatokkal készülnek a Black Friday nap alkalmával.