Spread the love

Möbelix Black Friday

Mindannyian hallottunk már a Black Friday akcióról, miszerint azon a pénteken, valamint hétvégén is akciósan tudunk vásárolni, akár fél áron is! Az évente egyszer beköszöntő akció valósággal megőrjíti a népet. Míg egyesek beállítják az ébresztőórájukat, mások a plázákban, vagy az utcán töltik az éjszakát, nem túl messze az üzletek bejáratától, mások cinikusan legyintek, „már megint egy újabb átverés”. De valóban átverésről lenne szó?

De mit is jelent a Möbelix black Friday?  A Möbelix az osztrák XXXLutz cég egyik leányvállalata, amely két néven ismert Európa szerte. Az első Möbelix bútoráruházat 2002-ben nyitották az osztrák Dornbirn városában, ezután kezdődött az országos terjeszkedés, majd a külföldi piac meghódítása.

A MÖBELIX üzletlánc a bútorkereskedések palettáját bővíti. Magyarországon jelenleg négy üzlettel rendelkezik. Egy olyan bútordiszkont, amelyben bútorok, lakberendezési termékek, háztartási gépek, kerti eszközök és kiegészítők, valamint barkács eszközök is beszerezhetők. Ha éppen első otthonát rendezi be, vagy csak felújítja kását, itt minden megtalál, amire szüksége lehet. Az áruház kínálatban hazai és külföldi beszállítók termékei egyaránt megtalálhatók, minőségi árut kap kedvező áron. A Möbelix áruház rendszeres akciókkal kedveskedik a vásárlóknak. A kedvezményekről a rendszeresen megjelenő akciós szórólapokban tájékoztatja a vevőket.

A Möbelix palettája egész színesnek mondható: Aki bútor cserére adná a fejét, bevásárolhat szinte a lakás minden helyiségébe. Ruhásszekrény, francia ágy, konyhabútor.

De mit is ígér a Möbelix vásárlóinak, vagy potenciális vevői számára a fantasztikus Black Friday alkalmából? Ez országonként változó, egyáltalán milyen árkategória a Möbelix?

Flanel ágyneműhuzatok 1+1 akció= 2 csomag ára 6737 Ft. A 4home.hu honlapján a Flanel ágyneműhuzat 4995 Ft-nál kezdődik, és 8395 Ft-nál ér véget, viszont ez csak egy darabot jelent. Tehát ha kettővel számolnánk, akkor az már alaphangon is közel 10.000. Ft, ráadásul ha kettőt szeretnénk hazavinni, az már 16.790 Ft.

Viszont az eheti akciós Möbelix katalógust átlapozva is találkozhatunk akciókkal. A puha takaró 16% kedvezménnyel vásárolható meg, a feltüntetett eredeti ár a terméknek 11.990. Ft, de most 9990 Ft-ért juthatunk hozzá.

A „top ár” reklám szlogennel feltüntetett gőzölős vasaló ára 2990 Ft, a fali polc 5990 Ft, az éjjeli szekrény pedig 7490 Ft.

A tavalyi évben a Möbelix Black Friday akciója Csehországban 15% kedvezményt hirdetett meg minden egyes termékre, kivétel nélkül. Van, akinek már így is megéri, van, aki viszont elgondolkodik. A 2 évvel ezelőtti Black Friday alkalmával a szintén szláv lakosságú Szlovákiában ismételten 15% kedvezmény adódott az ezt kihasználóknak a teljes árukészletre.

Ezzel szemben az osztrák Black Friday 78% kedvezményt biztosított online vásárlói részére! Ilyenkor megéri elgondolkodni, hogy egyáltalán megéri nekünk beállítani az ébresztőórát, vagy esetleg a plázákban aludni, ha egyszerűen online is tudunk rendelni, kényelmesen? Ezzel ki is tudjuk kerülni a nagy tömeget, viszont fennáll a lehetősége annak, hogy nem csak mi gondoljuk így, és a rendszer egyszerűen lefagyhat.

A Möbelix áruházlánc, – csak úgy, mint a többi- állandó akciókkal kedveskedik vásárlói számára. De vajon ki kedveskedik kinek? És kinek Black Friday a Black Friday? A vásárlóknak vagy az üzleteknek?

A következő Black Friday várat még magára, hiszen csak 2019. november 29-én lesz.