Spread the love

Olvasni jó dolog, és nemkülönben hasznos is. Bővíthetik a tudásukat, több különböző témában bármikor elmélyedhetnek, gondolatébresztő hatást válthat ki egy jó olvasmány, megdolgoztatja a fantáziájukat, és természetesen a választékos beszéd fejlődéséhez elengedhetetlen, segítséget nyújt a szókincs gazdagításához. Ez utóbbi leginkább gyermekkorban kiemelt fontosságú, de felnőtt korban sem árthat.

A Libri cégnév minden olvasni szerető ember számára ismerősen cseng, és ötvenhat különböző könyvesboltjával, valamint a libri.hu internetes áruházzal kiváló lehetőséget nyújt bármilyen témában. Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb könyvértékesítőjeként tartják számon, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy számos különböző elismerést és díjat kapnak fantasztikus munkájuk elismeréséért minden évben. Több, mint tízmilliárd forintos éves forgalmával bizonyítja, hogy kiemelkedő és megbízható kereskedelmi szolgáltató. Egyre bővülő internetes szolgáltatásaikról, újdonságaikról, akcióikról könnyen és gyorsan tájékozódhatnak weboldalukon vagy ha feliratkoznak a hírlevelükre. Természetesen, ha akcióról van szó, akkor a Libri sem maradhat ki a Black Friday hatalmas leértékelési őrületéből.

De mi is ez a Black Friday akció? Az Amerikai Egyesült Államokban, pontosabban Philadelphiában kezdődött egy hálaadás utáni pénteki napon, amikor hatalmas tömegek özönlöttek az utcákra vásárolni, az Army-Navy híres focimeccs miatt. A hatalmas tömeg, amelyet a turisták alkottak leginkább, óriási felfordulást okoztak a városban, de rengeteget vásároltak és ezért a rendőröknek extra szolgálatot kellett teljesíteniük, hogy a tolvajoktól megvédjék a helyi üzleteket. Ezután, 1966 januárjában egy helyi rendőr nevezte el fekete pénteknek ezt a napot. Azóta a Black Friday név, még ha meg is próbálták átnevezni Big Friday névre, de sikertelenül, a hatalmas bevásárlások miatt terjedt el a világban. A történtekhez hűen éppen ezért minden évben, a novemberi hónap negyedik csütörtökje utáni első nap, vagyis a hálaadás utáni első péntek lett a hivatalos napja ennek az akciózásnak, amelyet a karácsony előtti nagy bevásárlási szezon megnyitójaként is emlegetnek.

2019-ben november 29-én lesz ez a bizonyos Black Friday nap. A Libri könyvesboltokban a tavalyi évben, az online Black Friday akciójában minden magyar nyelvű könyv és hangoskönyv egyaránt 20-80%-os kedvezménnyel volt kapható, és ez érvényes volt a Libri bolthálózat összes üzletében egyaránt! A Libri Black Friday ajánlatainak egy külön oldal is készült, ahol 20%-os kedvezménnyel válogathattak a különböző sikerregényekből, és a könyvslágerekből egyaránt, amelyek éppen abban az időben robbantak be frissen a köztudatba. A széles választékból hatalmas akciókkal, óriási leértékelésekkel és kedvezményekkel válogathattak a vásárlók. Tizenkét különböző kategóriából szemezgethettek, mint például a dalok, verseskötetek, gyerek és ifjúsági irodalom, szórakoztató irodalom, szépirodalom, ismeretterjesztő könyvek, hobbi, szabadidő, gasztronómiai kiadványok, a régebbi megjelenésű könyvekből.

Természetesen azokról az olvasni szerető emberekről sem feledkeztek meg a Librinél, akik az e-könyveket részesítik inkább előnyben. Ezeket a könyveket egy e-book olvasó applikáció segítségével akár egy mobiltelefonról is olvashatják. Az elektronikus könyvekre 25% kedvezményt kínáltak, de ha még esetleg nem volt e-könyv olvasásra alkalmas készülékük, akkor arra is kínált lehetőséget a Libri. A Black Friday akció keretében ugyanis olcsóbban beszerezhettek egy PoketBook Touch Lux 3 e-könyv olvasót is. Ezen akció alkalmával egy egész napon át több mint 1000 e-könyvre vonatkozott az akció! Szórakoztató olvasmányok, magyar és nemzetközi sikerlistás olvasmányok, ismeretterjesztés vagy épp klasszikusok – minden témakörből választhattak kedvezményes árú e-könyveket!

Természetesen idén sem lesz ez másképp, és rengeteg könyvet vásárolhatnak meg a fekete péntek akció keretében. Érdemes lehet körülnézni a weboldalon már az akció napja előtt és tájékozódni a választékról. Kereshetnek akár szerző, népszerűség vagy éppen a legfrissebb könyvek között is, ha kijelölik a kiadás évét. A Librinél szeretik a könyveket, de nem csak belelapozni vagy olvasni, hanem ajánlani egyaránt. Ezzel is kedveskedve az olvasni szerető vásárlóiknak. Megosztják azokat az élményeiket, amelyekkel hozzásegítik a vásárlókat a könyvek kiválasztásához. 2016-ban a Libri Trend néven indított el egy közleménysorozatot, amelyben minden cikkben más témakört vizsgálnak meg. Például olyanokat, hogy mit szeretnek olvasni, hogyan alakulnak a sikerlisták, vagy éppen mik az új témák. Összehasonlítják a magyar könyveket a nemzetközi olvasmányokkal, és foglalkoznak azzal is, hogy mit olvassanak, ha igazán jót akarnak olvasni. Ezen az oldalon minden témát sorra vesznek, ami a könyvek világában érdekes, aktuális, izgalmas és persze szórakoztató lehet.

Tehát mielőtt a Black Friday akció napján elindulnak könyvet vásárolni, akár a saját kedvükre, akár valakinek, akit szívesen megajándékoznának, akár karácsonyra is, előtte mindenképpen látogassanak el a Libri weboldalára és nézzenek körül, milyen kedvükre való könyvvel szeretnének kedveskedni.

A könyv mindig egy szép ajándék. Sok mindent ki lehet fejezni vele, mert olvasni hasznos és jó dolog. Használják ki a fekete péntek akciót az ország egyik legnagyobb könyvesbolt hálózatában idén is. Jó olvasást kívánunk.