Spread the love

A Fekete Péntek, más néven „Black Friday” akció, akárcsak a karácsony, csak egyszer köszönt be az évben, mindenki várva várja, és hatalmas tömegeket vonz. A Fekete péntek karácsony előtt esedékes, óriási akció zuhatag, amit ránk zúdítanak minden ősszel. Ez általában a hölgyeknek kedvez, akciós ruhák, kiegészítők, kozmetikumok, és még szolgáltatások is! De persze a férfiak nem nagyon szeretnek vásárolni, boltról boltra járni a feleségeikkel, vagy éppen barátnőikkel. De ha az akció nem csak ruha darabokra, cipőkre érvényes, hanem műszaki cikkekre, akkor már azért ők is felemelik a fejüket. Szerencsére manapság már nem kell a boltokban, plázákban tolongani, hiszen online is intézhetjük a bevásárlást.  A fekete péntek akció ugyanis megannyi akciót rejt magában. Táblagépek, számítástechnikai eszközök, háztartási kisgépek, és még megannyi műszaki cikk vásárolható jutányos, illetve már-már nevetséges áron ezen az egy napon.

De mi van, ha nekünk csak tv-re van szükségünk? A televíziók között nem csak árbeli, de minőségbeli különbségek is vannak. A Black Friday akció keretein belül spórolhatunk 10, valamint akár 60.000 Ft-ot is, ha tv-ben gondolkodunk.  Egy LG LED síkképernyős televízió 124.999. Ft-ba kerül, viszont vannak, akik nem bízzák a véletlenre, és egy jobb minőséggel bíró 639.990. Ft-os televízió mellett adják le a voksukat.

Akik lemaradtak a tavalyi akcióról, ne aggódjanak, idén november 29-ére esik a Black Friday! Tehát már lehet gyűjtögetni, lehet nézegetni a tv-ket, hogy melyik illene jobban a nappaliba, vagy esetleg a hálószobába. Az alza.hu oldalon pl. akár 80%-os kedvezménnyel is hozzá lehet jutni akár egy csúcskategóriás tévéhez.

Ez az akció mind szép és jó, de hogyan, és milyen szempontokat figyelembe véve válasszunk tévét?

Érdemes feltenni ezeket a kérdéseket, mielőtt besétálunk egy üzletbe:

  • Mekkora képernyővel kellene rendelkeznie a televíziódnak?
  • Szeretnéd a TV-t másra is használni, mint TV csatornák nézésére?
  • Milyen módon veszed a televíziós jeleket?

Amíg ezeket a szempontokat nem tisztáztuk le, nem is érdemes neki vágni a bevásárló központ túrának.

  • Mekkora képernyővel kellene rendelkeznie a tv-dnek? Érdemes lemérni, akár az előző tv-det, akár a helyet, ahol elhelyezni szeretnéd, ne vásárlás után derüljön ki, hogy túl nagy, vagy túl kicsi.
  •  Szeretnéd a Tv-t másra is használni, mint TV csatornák nézésére? manapság már lejártak a VHS-, valamint a DVD lejátszók. Manapság inkább letöltjük, vagy megnézzük online formában a filmjeinket, sorozatainkat. De jó hír, hogy elkezdtek teret hódítani az ún. „Okos tévék”.  De mire lehet használni? Internetezésre, akár youtube-on keresztül is nézhetsz filmeket, sorozatokat óriási képernyőn. Sőt olyan külföldi csatornákat is nézhetsz óriási képernyőn, amelyeket egyik tv csatorna listával rendelkező szolgáltató sem kínál, viszont az interneten lehet nézni élőben az adást. Körülbelül tíz évvel ezelőtt jelentek meg az első olyan televíziók, amelyek lehetővé tették különféle internetes tartalmak közvetlen elérését úgynevezett applikációkon, közvetítő programokon keresztül. Az alkalmazások futtatását biztosító úgynevezett okostévék, azaz smart tv-k azóta meghódították az egész világot.
  • Milyen módon veszed a televíziós jeleket? Ez az utolsó szempont, ám nem elhanyagolható. Ha nem vagyunk azok a típusok, akik értenének a műszaki árucikkekhez, kérdezzük meg ismerőseinket, esetleg az üzletben is szívesen rendelkezésünkre állnak. De érdemes a legjutányosabb áron vásárolni, ha még kibírja a tv-d ezt a 10 hónapot, vagy te tévé nélkül, akkor érdemes kivárni türelemmel, vagy akár türelmetlenül a következő Black Fridayt!