Spread the love

Fekete péntek telefon akció

Fekete péntek, vagyis a Black Friday. Jön a november és közeleg a karácsonyi akciódömping. Az Amerikából származó leértékelési hétvége napjainkra nagyon népszerűvé vált szerte a világon, nincs ez másképp hazánkban, Magyarországon sem. Már előfordul, hogy nem csak a november 23.a és 29.e közé eső pénteki nap, – amely a tengerentúlon a hálaadás ünnepével köthető össze -, tartanak fekete pénteki akciókat, hanem meghosszabbítják az azt követő egész hétvégére is. Ma már olyan webáruházak, sőt üzletláncokat is találni, amelyek szinte egész novemberben tartanak különböző akciókat, ezzel is korábban kezdve és meghosszabbítva a kedvezményes karácsony előtti vásárlások lehetőségét.

Ilyenkor minden ember elgondolkodik azon, hogy vajon mi az a számára fontos eszköz, amit érdemes lehet lecserélni egy újabbra, vagy megajándékozni karácsonyra szeretteiket egy szép ajándékkal. Hiszen a Black Friday nap pontosan erről szól, ezért találták ki, hogy az ajándékokat olcsóbban tudják megvásárolni. Lehet venni egy új telefont, vagy egy új előlapot, akár többet is, hiszen ezen a napon vagy napokon óriási leárazásokkal kedveskednek a kereskedők a vásárlóknak.

Mi alapján döntik el az emberek, hogy milyen telefonkészüléket fognak akciósan vásárolni, hiszen mindenkinek más a fontos egy készülékben, másra használja. A Black Friday nap akciója lehetővé teszi, hogy azt a pénzt, amelyet egy új telefon megvásárlására szánnak, egy alapáron drágább, de ezen a napon leértékelt telefonra költsék el. Így olyan készülékekhez is hozzájuthatnak ezen a napon, amelyet normál áron esetleg nem tudnának megvenni, vagy nem költenének rá annyit. Arra is lehetőségük nyílik, hogy ha kifognak egy 50 %-os kedvezményt, akkor két olyan telefont vegyenek, amelyet amúgy is szerettek volna, és a másik készülékkel meglephetik párjukat, családtagjaikat, karácsonyi ajándék gyanánt.

Mielőtt megvennének egy telefont, érdemes összehasonlítani az akciók mértékét ezen a napon, hiszen eltérőek lehetnek a különböző áruházakban. Egy adott készüléket, minden üzlet más módon, más mértékben tehet akcióssá. Természetesen a szolgáltatók is készülnek a Black Friday napra. Ilyenkor nem csak a telefonokra készülnek akciókkal, hanem hozzá tartozó kedvezményes előfizetés ajánlattal is. Esetenként ez még csábítóbbá tehet egy telefont a megvásárlásra vagy a régi készülék lecserélésére, egy előfizetés megújítására.

A telefonok számos különböző paraméterekkel rendelkeznek, így nem könnyű a választás. Természetesen általában az ára az első és legfontosabb szempont, de a fekete péntek akció éppen ebben segíti a vásárlókat, hogy jobb áron juthassanak hozzá a vágyott készülékhez. Vannak, akik az Android rendszerű telefonokat kedvelik, mások az alma rendszerű mobilokra esküsznek. Kinek a fényképező része és a kijelzője a fontos, a videók vagy médiatartalmak miatt, mások a gyorsaságot tartják fontosnak, főleg, ha munkához választanak új telefont. Minden korosztály más készülékeket tart praktikusnak önmaga számára. A fiatalabb korosztály a chatelést, a közösségi oldalakat és a böngészést részesíti előnyben, így mindenképpen okostelefonra vágynak. A középkorúaknak általában már munkaeszköz is a telefonjuk, míg az idősebb korosztály sok esetben megelégedik egy olyan telefonnal, amelyen elérhetik családtagjaikat.

A Black Friday napon akár 70-80 %-os kedvezménnyel is vásárolhatnak különböző üzletekben, bár ekkora kedvezményt leginkább az online áruházakban kínálnak a kereskedők. Ezek általában kifutó modellek vagy utolsó darabok, de ki lehet fogni nagyon szuper készülékeket is. Az interneten rendelés mellé általában már minden üzletben ingyenes kiszállítás tartozik ezen a napon, de az is előfordulhat, hogy a vásárlás összegétől teszik függővé.

Ma már arra is van lehetőség, hogy a fekete péntek nap alkalmával más országokból rendeljenek meg akciós telefonokat. Több olyan külföldi honlapot is lehet találni, ahol kuponokat lehet gyűjteni, és a Black Friday napon pedig ezekkel a kuponokkal lehet akciósan hozzájutni a leértékelt termékekhez. Olyan akciókat is találhatnak, amelyek egy bizonyos összeg elköltése után, fix kedvezményt adnak a termékre. Például, ha elköltenek 100 dollárt, akkor kapnak belőle 50 dollár kedvezményt. Természetesen jó angol nyelvtudás és kellő tájékozottság mindenképpen kell a külföldi online oldalakon történő vásárláshoz a fekete pénteki akciók alkalmával is. Előzetesen több magyar telefonos weboldalon is olvashatnak ezekről a külföldi akciókról, amelyet a Black Friday napokon tartanak.

A tudatos vásárlók már napokkal az akció elindulása előtt elkezdik megtervezni, hogy mit szeretnének nagyon akciósan megvásárolni. Mivel a telefonokra általában mindenki hajlandó nagyobb összeget elkölteni, ezért előfordul, hogy pont erre az akcióra várnak, hogy lecseréljék készüléküket.

A HelloBlackFriday keresőjét sokan használják az akciókkal kapcsolatos információk begyűjtésére. Itt egy helyen tudnak tájékozódni a nekik szóló akciókról, és könnyen megtalálhatják a kedvenc áruházuk kínálatát is, amennyiben van ilyen. A telefonok körében a legkeresettebb áruházak közé tartoznak a következők: – eMag, Médi Markt, Extreme Digital, Alza, Mall.hu, Aqua.hu, hogy csak néhányat soroljunk fel. Több, mint 200 magyar webáruház tartozik ehhez az online felülethez, amelyen több száz fantasztikus kedvezmény található meg. Természetesen több olyan online és hagyományos üzletet is találnak, amelyek szintén kitűnő akciókkal készülnek a Black Friday alkalmával, de most nem soroltuk fel. Sokszor éppen egy „kisebb” boltban vagy üzletben bukkanhatnak rá a kedvenc telefonjukra a legjobb áron ebben az akcióban.

Még egy-két érdekes adat a Black Friday telefonokra vonatkozó akciójával kapcsolatban. Statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt években a fővárosi embereket mozgatta meg ez az akció leginkább, de a többi nagyvárosban is egyre kedveltebbek ezek a novemberi akciós napok. A telefonok igen előkelő helyet foglalnak el a fekete pénteki akcióban vásárlók körében, a műszaki cikkek között.

Érdemes tehát készülni és kivárni a fekete pénteket, hogy lecserélhessék megunt, régi telefonjukat.