Spread the love

Fekete péntek Média Markt

Az első Media Markt áruházat 1979-ben, Münchenben, Németországban adták át. Magyarországon 1997 márciusában, Budapesten nyitotta meg először kapuit, és azóta az ország egyik legnagyobb elektronikai üzletláncává nőtte ki magát. Ma már 24 üzlete van országszerte. Szinte minden otthoni és háztartási, távkommunikációs elektronikai eszközt megtalálhatnak a választékban.

A „Black Friday” akció eseménye 2013-ban jelent meg a magyarországi kereskedelmi forgalomban először. Online formában 2014-ben került bevezetésre hazánkban. A Media Markt az elsők között csatlakozott ehhez az eseményhez, és kínált több száz terméket akciósan a vásárlóközösségnek. Azóta is minden évben különleges kedvezményekkel várják az elektronika szerelmeseit. Megújuló árukészlettel és igen komoly akciókkal csábítják évről-évre a régi és az új vásárlóikat ezen a napon.

2014-ben nem az eredeti, Amerikában is megszokott pénteki napon tartották meg ezt az eseményt, hanem egy héttel korábban. Ettől függetlenül természetesen hatalmas sikere volt.

2015-ben találhattak a kínálatot böngészve olyan kiváló minőségű terméket, amely 75 %-kal került kevesebbe ezen a napon, mint az eredeti ára. Abban az évben, több, mint 400 terméket kínált akciósan az üzletlánc. A termékek legnagyobb részét online vásárlás alkalmával tették elérhetővé.

2016-ban két akciós nappal is készültek. Az egyik nap a webáruházban, a másik napon pedig az üzletlánc összes áruházában lehetett akciósan vásárolni személyesen. Sok igen izgalmas akcióval készültek, és előre felhívták a figyelmet arra, hogyan lehet elérni a legjobb ajánlatokat, és megszerezni a kedvenc termékeket. A regisztrált vásárlók könnyen megtalálhatták a weboldalon a keresett akciós árucikket és a kedvencek közé elmentve gyorsan meg is vásárolhatták. Ebben az évben került bevezetésre a „Red Friday”, amely abban az esetben adott legalább 10 % kedvezményt a személyesen az áruházba látogatóknak, ha piros ruházatban vásároltak.

2017-ben folytatták a hagyományt és ismét két napos fekete péntekkel kedveskedtek a vásárlóknak, az előző évhez hasonlóan. November 17-én a webáruházban, egy héttel később pedig személyesen lehetett a fantasztikus kedvezményeket igénybe venni. Az egész novemberben tartó ingyenes házhozszállítással még vonzóbbá tették amúgy is akciós ajánlataikat.

2018-ban egy, a reklámokban feltűnő fekete ruhás nindzsa vezette be a vásárlókat a legjobb ajánlatok közé. A hivatalos fekete péntek naphoz képest egy héttel korábban, az előző évekhez megszokott módon elkezdődött a vásárlási dömping. A weboldalon termékkörökre osztották a választékot, hogy még könnyebb legyen a keresett terméket megtalálni. Összesen kilenc „osztályt” készítettek, ami mára tizennégyre bővült, amelybe besorolták az árucikkeket.

2019-ben november 22-én lesz a hivatalos „Black Friday” nap, és ki tudja milyen újdonsággal készülnek majd, de az biztos, hogy a német óriáscég nem fog csalódást okozni. Minden évben készülnek valami váratlan, de nagyszerű meglepetéssel, újdonsággal, amely a vásárlók igényei alapján van összeállítva. A folyamatos fejlesztések, a bővülő árukészlet, a dupla, két napos akció és a további meglepetések minden évben egyre vonzóbbá teszik a vásárlói közösség számára a Média Markt üzletláncban történő vásárlást. Minőségi termékekhez juthatnak hozzá csökkentett áron a fekete pénteki akciónak is köszönhetően.

A Média Markt weboldala lett a fekete péntek akciók keretében az egyik legkeresettebb weboldal. Minden évben több ezer akciós termék talál mosolygós gazdájára a karácsony előtti nagy bevásárlási rohamban. Az esemény kezdete előtt már folyamatosan reklámozzák és hirdetik az akciós termékeiket, ezzel is kedvet csinálva, és segítve a választásban a vásárlókat.

Az áruház honlapján minden fontos információt megtalálhatnak. Választhatnak kedvenc áruházat is, amely a lakhelyükhöz a legközelebb található. Mivel az online felületen gyakoribb és népszerűbb a vásárlás a „Black Friday” napok alkalmával, ezért egy-két fontos szempontot összegyűjtöttünk. Íme:

Online vásárlás esetén is természetesen számlát kap a vásárló és ugyanúgy jár a garancia is a termékekre. A visszavásárlási garanciát 14 nap helyett a Média Markt áruházak 60 napra bővítették ki. Ha van raktárkészleten a megrendelt termék, akár 1 napon belül is átvehető személyesen vagy kiszállítják a megadott helyszínre. Az időpontok egyeztetése fontos lehet az ügyfélszolgálattal, hogy a termék kiszállítása alkalmával legyen a helyszínen valaki, aki át tudja venni a megrendelt árucikket. Ma már nem csak az áruházakban van mód az átvételre, hanem lehetőség nyílik átvételi pontokon is megtenni ugyanezt.

A Média Markt üzletlánc a karácsonyi ajándék vásárlások egyik kedvenc célpontja. A „Black Friday” akciók pedig lehetőséget kínálnak arra, hogy még vonzóbbá tegyék azt a döntést, hogy egy kiváló minőségű elektronikai cikkből karácsonyi ajándék váljon.

Jó vásárlást és előre is kellemes ünnepeket mindenkinek.