Spread the love

Blackfriday lista Praktiker

Minden évben rengeteg kedvezménnyel és promócióval találkozhatunk már napjaink során, de vannak olyanok, amik egy kicsit nagyobb szabásúak, amik jobban borzolják a kedélyeket. Ilyen a blackfriday is, magyaros nevén fekete péntek.

A fekete péntek igazából a messzi Egyesült Államokból származik, ahol ez a hálaadást követő időszakban kerül megrendezésre. November negyedik péntekére esik, így általában november 23 és 29 közé tagolható be. Amerikában néhány évtizede már, hagyományosan ez a karácsonyi bevásárlás kezdete. A blackfriday kifejezés 1966-ban jelentkezett, de sokkal később vált a köznyelv részévé.

Nem hivatásos szünnap, ezért rengeteg ember szabadságot vesz ki erre a napra, csak azért, hogy a lehető legjobb akciókhoz juthasson. A tengeren túl az üzletek roppant korai nyitással, és olykor nevetségesen olcsó árakkal csalogatják az erre vehető embereket, és mondjuk ki, hatalmas sikerrel, hiszen általában tömegek várakoznak a nyitásra. Egyes üzletek ezen a napon 0-24-ben a vásárlók rendelkezésére állnak.

Kis hazánkban, Magyarországon 2013-ban találkozhattunk először ezzel az ünnepel. Évekig nem vettük komolyan, és az üzletek sem kínáltak olyan kecsegtető akciókat, mint odaát, ám az utóbbi években ugrásszerű javulás mutatkozott ezzel kapcsolatban. Itthon is rengeteg áruház és kisüzlet kapcsolódott ehhez a naphoz, sőt előfordult, hogy nem csak egy nap, de egész hétvégén élvezhettük a kedvezmények áradatának előnyeit.

Elsők közötti csatlakozónak említhetjük a Praktikert is, ami szintén 2013-tól kínálja a lehetőségeket fekete péntek napján. A barkács áruház üzleteiben és webshopján is elérhetőek a kedvezmények, míg az üzletek a rendes nyitvatartással, a webshopok 00:00-23:59-ig várják az akcióra éhes vásárlókat.
Az egy napig tartó akcióban általában több mint 6000 árucikk érhető el ilyenkor kedvezményes áron.
Az áruházlánc tíz és negyven százalék közötti engedményeket kínál. További pozitívum, hogy 30km-es körzetben a kiszállítás ingyenes, ha az online lehetőséget választjuk, ami nagyszerű lehetőség, ha nem szeretnénk tömegben lökdösődni, vagy hosszú sorokban tengődni. Általában a személyenkénti vásárolható mennyiség a szokásos mennyiségben limitált.

Ha valami nagyobb vásárlást tervezünk, mindenképpen érdemes erre az időszakra alakítani, hiszen a Praktikerben különféle kategóriák között választhatjuk ki a legjobbat mind minőségben, mind pedig ár érték arányban.  Vásárolhatunk fürdőszobai kiegészítőket akár 40% kedvezménnyel, bejárati ajtókat 30% kedvezménnyel, beltéri lámpákat 50% kedvezménnyel, fúrót, csavarót, mennyezeti lámpát, konyhablokkot és rengeteg mást. A kedvezmények persze minden évben valamilyen szinten eltérnek az előzőtől, de egy biztos, mindenhogy jól járhatunk. Az árakat általában nem szivárogtatják ki a nagy napnál hamarabb, de minden esetre érdemes figyelni az internetet és a tv reklámokat is egyaránt.

Kíváncsian várhatjuk, az idei évre mit tartogatnak a nagyok, hiszen biztosan fantasztikus ajánlatok jönnek majd szembe velünk. Ez az időszak ez már csak erről szól. Kedvezmény kedvezmény hátán.  Érdemes ilyenkor félre tenni pénzünkből, hogy az év végén a lehető legjobb áron szerezzük be szívünk vágyait.