Spread the love

Az idei 2019-es Black Friday – magyarul Fekete Péntek – november 29-ére esik, de már sok helyen november 23-án elkezdődik. A Black Friday manapság egyre nagyobb őrületnek számít és az emberek száma, akik igénye veszik a Black Friday nyújtotta kedvezményeket, évről évre nő.

A bevásárlóközpontokban ez a nap hatalmas tömeget jelent. Az őrült tömeg és idegeskedés elkerülése végett érdemes a Black Friday kedvezményeket inkább online kihasználni az otthon kényelméből, bár néha ez az opció sem bizonyul a legkényelmesebbnek ezen a napon, hiszen a weboldalak túlterheltsége miatt sok honlap lefagy és lassú. Erre is készüljünk fel a vásárlásunk előtt. Mégis érdemes kihasználni a Black Friday nyújtotta lehetőséget, ugyanis ezen a napon találkozhatunk a legtöbb helyen a legnagyobb akciókkal.

A Black Friday akciók szinte minden kategóriában megjelennek, legyen szó ruhanemükről, cipőkről, játékokról, háztartási eszközökről, gépekről, elektronikai cikkekről, vagy akár utazásokról.

Azért ne kezdjük őrült, értelmetlen vásárlásokba. Ha úgy döntesz, hogy online szeretnéd igénybe venni a Black Friday kedvezményeket, akkor tájékozódjunk még a Black Friday előtt, nézegessük a weboldalakat, így a kedvezmények megnyitásakor már célirányosak tudunk lenni, megelőzve azokat, akik még csak akkor keresgélnek az ajánlatok között. Ezen túl el tudjuk kerülni a felesleges dolgok vásárlásának a csapdáját is.

November 29-e közel esik már a karácsonyi ünnepekhez is, így a karácsonyi nagybevásárlást is nagyon pénztárcabarát módon elintézheted.

Az idei nagy Black Friday kedvezményeket megelőzte 2018-ban egy országos felmérés Magyarországon arra vonatkozóan, hogy milyen akciókra van igény a magyar lakosság körében. A Picodi.com elemzői kérdőíves kutatásával végezték ezt a felmérést. Az eredmények előrevetítik az idei év Black Friday kedvezmények. Többek között arra is választ kapunk a felmérésekből, hogy egyes boltok akciói mennyire számítanak megbízhatónak, mi vezérli a leginkább a vásárlókat, és körülbelül mennyit fognak költeni a magyarok a Black Friday nap őrületében.

A felmérésben megkérdezettek 50 %-a nyilatkozott úgy, hogy ki fogja használni a Black Friday nyújtotta kedvezményeket. Ezeknek a 78 %-a mondta az, hogy már az akciók megnyitása előtt szándékában áll félretenni a nagy napra, 5 %-uk pedig hitelt is tervez felvenni a Fekete Péntekre, vagy részletfizetési lehetőséget fog igénybe venni.

Kiderült az is, hogy a vásárlók közül tízből hétnek már előre megtervezett, konkrét elképzelés van arról, hogy pontosan mit is fog vásárolni. Az emberek 42 % mondta azt, hogy kifejezetten a karácsonyi ünnepek miatt szeretnék igénybe venni a Black Friday kedvezményeit. Az ünnepi készülődés mellett azonban 53 % magának vásárolna, 32 %-uk pedig valamilyen háztartási eszközt szeretne vásárolni.

Megkérdezték az embereke arról is, hogy mennyire tartják valódinak a meghirdetett akciókat. 92 %-uk mondta azt, hogy tényleg valódi kedvezményekkel találkoznak a Black Friday ideje alatt, 8 %-uk azonban kételkedtek ebben és úgy gondolják, hogy sok webáruház vagy üzlet csak figyelemfelkeltésre használja a Black Friday kedvezmények meghirdetését, de a valós árak valójában nem alacsonyabbak az eredetinél. A felmérés azt mutatja, hogy az átlagosan elért kedvezmény tavaly 55 % volt Magyarországon.

Felmérésükből az is kiderült, hogy egy átlagos férfi vásárló többet kíván költeni, mint egy átlagos női vásárló. A legnagyobb érdeklődést az 55-64 év és 18-24 év közöttiek mutatták a Black Friday iránt.

Forrás: Picodi.com