Spread the love

Black Friday Euronics

Érdekesnek tartom, hogy az 1960-as évektől a napjainkig mivé alakult a „ Black Friday “ . Ugyanis eredetileg Philadelphiában a Hálaadás utáni pénteken a turisták elárasztották a várost, mivel minden évben az ezt követő napon, azaz szombaton került sor a nagy Army-Navi focimeccsre. A tömeg komoly pusztítást okozott a városban.                                                                                                                

Évekkel később a kereskedők próbálták pozitív irányba tereni ennek a napnak a történéseit. Különböző akciókat, leértékeléseket csináltak a legkeresettebb árucikkekre, és ezt a napot átnevezték Big Friday-ra, persze sikertelenül. A köztudatban mégis a Black Friday futott tovább, viszont az esemény ideje alatt az árleszállítások megmaradtak. Sőt, az 1980-as évek körül az államon kívül is terjedni kezdett ez a kifejezés és a vele járó egynapos nagy leértékelések.

 Azóta az egynapos akció többnapossá, sőt már egy hetessé nőtte ki magát és mostanra egész Európára is átterjedt. A Black Friday kifejezés hallatán sokaknak felcsillan a szeme, ugyanis emberek ezrei számára jelent ez nagybevásárlást. Vannak, akik ilyenkor még szabadságot is vesznek ki, nehogy lemaradjanak a nagy akciókról. Ilyenkor főleg műszaki cikkek százai, ezrei találnak gazdára. Sokak erre a napra, illetve erre a hétre ütemezik a karácsonyi ajándékvásárlást, most szerzik be a még hiányzó berendezéseiket, vagy a már elavult használati cikkeket cserélik le. Vannak, akik lakásuk berendezéséhez erre a napra várnak. Miért is ne tennék? Hiszen ilyenkor az áruházakban akár 80 százalékos leértékeléseket is találhatunk. Sőt, ma már megkímélhetjük magunkat a nyitás előtti órákig tartó sorban állástól és tömegtől, mert a webáruházakban otthonunk kényelméből nyugodtan válogathatunk az áruházak kínálatából, ugyanis a nagy akciók ott is elérhetőek.

 Vegyük példának az Euronics műszaki áruházat. Miért érdemes várni az Euronics Black Friday-t? A megszokott módon óriási akciókkal, átlagon felüli kedvezményekkel várják a látogatókat az üzleteikben és webáruházaikban is. Érdemes feliratkozni az áruház hírlevelére, hogy időben értesüljünk az Euronics Black Friday kezdetéről és az akciókról. Bármilyen kedvezményes műszaki cikkről legyen szó, az üzletekben és a webáruházakban mindenféle kupon, vagy voucher nélkül vásárolhatjuk meg a Black Friday keretén belül.

 A weboldalon történő rendeléseknél ilyenkor számolni kell a kissé hosszabb kiszállítási idővel a megnövekedett rendelésszám miatt, de még mindig jobban járunk , ha pár napot várunk a termékre, minthogy az áruházban személyesen kelljen megverekedni az utolsó darab „ ÓRIÁSI ÁRENGEDMÉNY ” címkével ellátott kávéfőzőért. Manapság már a fizetési módok kínálata is elég széles. Házhozszállításnál a helyszínen készpénzzel is fizethetünk, vagy a webáruházon keresztüli rendelésnél átutalással is lehet fizetni. Áruházi átvétel esetében lehet fizetni készpénzzel, bankkártyával, Euronics vásárlási utalvánnyal, stb.

 Van még más jó is! Ha házhozszállítással rendeljük meg az árucikket, akkor a vásárlást követően még 30 napunk van arra, hogy meggondoljuk magunkat. Ha a nagy siettségben mégsem a megfelelő színű porszívót választottuk, vagy egy hét után úgy gondoljuk, hogy a hűtőszekrényből azt a fajtát kellett volna választani, amelynek a fagyasztó része alul van, nem pedig felül, akkor sem kell ezzel a téves döntésünkkel élni az elkövetkezendő hónapokat, ugyanis van megoldás! Ilyen esetekben futárt küldenek és díjmentesen elszállítják a terméket.

 Ennyi előnyös feltétel mellett már nem is kérdés, hogy miért várjuk az Euronics Black Friday-t. Mert természetesen lényeges az is, hogy mennyivel olcsóbban tudjuk megvenni a kiszemelt termékeket, de az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen körülmények között vesszük meg ezeket! Nem mindegy, hogy két órán keresztül várjuk a nagy tömeg közepén, hogy végre kinyissák az ajtót, aztán az emberáradatból képtelenek vagyunk kiszabadulni, hogy abba az irányba mehessünk, amerre szeretnénk, vagy otthon kényelmesen leülünk a laptop, vagy táblagép elé és nyugodtan böngésszük az áruház weboldalát. Nem mindegy, hogy az orrunk elől kapják le a polcról az utolsó darab nyomtatót, vagy a webáruházban több márka és számos funkciókkal rendelkező termék közül kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbbet.

 Idén a Black Friday november 29-én lesz. Még bőven van időnk felkészülni és kipótolni a bevásárló lista hiányosságait, vagy erőt gyűjteni az áruházakban való bevásárláshoz, vagy úgy döntünk, hogy otthonunk kényelmében élvezzük ezeken a napokon az árucikkek sokaságában történő válogatást.