Spread the love

Egy ház, egy lakás, egy épület elengedhetetlen belső kellékei a bútorok. Legyen szó bármelyik helyiségről, a berendezések adják meg a hangulatát, a stílusát egy szobának vagy egy irodának. Kisebb, apró kiegészítőkkel lehet dobni a helyzeten, de a bútorok adják meg az összhang legmeghatározóbb alapját. Éppen ezért nem mindegy hogyan rendeznek be egy helyiséget, hogy otthonosan, komfortosan érezzék magukat benne. Természetesen minden embernek különböző az ízlése és az igénye egyaránt. Mindenki más elképzelések alapján szeretné berendezni a saját otthonát vagy a munkahelyét. Hála a temérdek különböző stílust képviselő kereskedőnek a lakberendezés területén, erre meg is van mindenkinek a lehetősége. A bútorok nem olcsó kategóriájú kiadásokat képviselnek, éppen ezért mindenki igyekszik minőségi bútorokhoz hozzájutni, ha lehet, minél olcsóbban, valamilyen akció keretében. Ehhez kiváló alkalmat kínál a mára már hatalmas őrületté váló Black Friday akció. Az eleinte leginkább műszaki cikkekre specializálódott leértékelési hullámhoz mára szinte minden területről csatlakoztak a kereskedelem kavalkádjában. Nem kivétel ez alól a bútorok kínálata sem.

A Black Friday akcióját talán úgy lehetne a legegyszerűbben megfogalmazni, hogy ez a különleges akciók napja, amikor a kereskedők a legjobb ajánlatokkal várják a vásárlókat. Ez az az akció, amikor az év legnagyobb forgalmában bízva, különleges, leginkább készletkisöpréssel egybekötött leértékeléssel és hatalmas kedvezményekkel csábítják a vásárlókat. Honnan is indult ez az őrület, amely mára minden évben vásárlók millióit mozgatja meg világszerte. Természetesen Amerikából érkezett Európába, így hazánkba is. Magyarországra először 2013-ban érkezett meg, és azóta minden évben egyre népszerűbb a vásárlók körében. Minden évben novemberben a negyedik csütörtök utáni első pénteki napra esik. Ez ugye Amerikában a hálaadás ünnepéhez kötődik. Ezt a napot tartják a karácsonyi óriási bevásárlási dömping kezdetének, megnyitójának, még ha hivatalosan nincs is kimondva. Sokan szabadnapot vesznek ki erre a napra, hogy az akciókban maradéktalanul részt tudjanak venni, és hozzájussanak az áhított, leértékelt, minőségi portékához.

Magyarországon több, bútorok forgalmazásával foglalkozó internetes áruház is részt vesz ebben az akcióban, és természetesen szinte az összes nagy áruház óriás is, akik bútorokkal és a lakberendezési kiegészítőkkel foglalkoznak. Az áruházak többsége már előfordulhat, hogy napokkal a „hivatalos” fekete pénteki nap előtt is megkezdi akcióit. Ezek az akciók általában nem csak korábban kezdődnek, hanem a legtöbb esetben ki is tolódnak még az egész hétvégére, sőt, ma már több esetben előfordul, hogy az úgynevezett „Cyber-Monday” keretében, még a hétfői napot is belevonják az akció meghosszabbításába.

A Jysk áruház a tavalyi évben még saját Black Friday újságot is készített a legjobb akciós termékeivel. Ilyenkor érdemes belekalkulálni a megnövekedett rendelések miatt, hogy a házhozszállítás és az összeszerelés ideje, ha kérnek ilyen jellegű szolgáltatásokat, bizony többszörösére növekedhet, és kitolódhat időben. Egy Black Friday akció során akár 70 %-os kedvezményekkel is hozzájuthatnak egyes bútorokhoz. Például babavárás előtt jól jöhet egy olcsó, de minőségi bútor beszerzése, hiszen tudjuk, hogy egy szülés bizony költséges lehet, és a gyermekének mindenki a legjobb és legszebb bútorokkal szeretné berendezni a szobáját. Erre a Black Friday akciója kitűnő alkalmat biztosít, és sokat spórolhatnak rajta. Természetesen egy kismamának a tömegek és a tolakodás veszélyeinek elkerülése érdekében inkább az internetes böngészést és vásárlást ajánljuk, de ha előre kinézik a bútort, akkor akár csak apuka vagy a barátok is megvásárolhatják a terméket akciósan. Van olyan áruház, például a Brendon, amely 50 %- os kedvezményekkel is kínál bababútorokat, ezért érdemes korábban böngészni a weboldalak között.

Az egyik legnagyobb bútoráruház a Kika, egy újdonsággal lepte meg tavaly a vásárlóit, és egy késő estébe nyúló vásárlással egybekötött akcióval várta az áruházába személyesen betérőket. Minden bútorra és egyéb kiegészítő termékre 11%-os kedvezményt biztosított, egészen 18:00-tól egészen 22:00 óráig. Aki új bútort készült vásárolni a lakásába, de a bútort mindenképpen szerette volna megnézni személyesen is, és el akarták kerülni a nagy tömeget, azoknak kifejezetten érdemes volt egy éjszakai beszerzőkörútra elindulnia. Ez a Black Friday napon egy különleges élményt biztosított a hosszabbított nyitva tartassál, amely késő estig várta a vásárlókat, a minden termékre extra 11%-os kedvezmény mellett.

A Mömax áruház a fekete pénteket túl sötét árnyalatnak találta, és ezért ugyanebben az időben Pink Weekendet tartott, 10 %-os mindenre kiterjedő kedvezménnyel. Itt az akciók kizárólag az áruházakban, személyes vásárlás esetében voltak igénybe vehetők. De van olyan gigantikus bútoráruházlánc is, amely nem vesz részt Magyarországon a Black Friday akciójában.

Azt gondolom, hogy egy bútort a megvásárlásánál, főleg egy akció keretében, sosem árt személyesen megtekinteni, és ott a helyszínen beleképzelni az otthonukba. Mielőtt bármilyen berendezést vásárolnak a fekete pénteki napi akció keretében, mindenképpen érdemes lemérni a tervezett, pontos helyét, és eldönteni a színét, akár több opcióval is készülni. Érdemes a házhozszállításról is érdeklődni minden esetben, leginkább a bútor méretétől függően. A HelloBlackFriday oldalán is találhatnak különböző szolgáltatókat, akik részt vesznek a fekete péntek akcióban és így kedvezményesen juthatnak hozzá az otthonukba egy szép bútordarabhoz. Tegye kellemesebbé és otthonosabbá lakását a Black Friday akció napján, 2019. november. 29-én.