Spread the love

Black Friday Bababolt

Amikor elkezdik meghirdetni a Black Friday napokat novemberben, mindenkiben tudatosul, hogy hamarosan érkezik a karácsony. Senki sem szereti az utolsó pillanatokra hagyni az ajándékok beszerzését. Kifejezetten igaz ez a szülőkre, hiszen ők jól tudják, hogy minden gyermek legfőképpen az ajándékok miatt várja a karácsonyi ünnepeket. Ennek a célnak a megvalósításához nyújt óriási segítséget az Amerikából átvett úgynevezett fekete pénteki akció, amely a tengerentúli hálaadás utáni első pénteki napra esik minden évben, novemberben. Mára ez világszerte óriási „ünneppé” vált, még ha nem is jár automatikusan munkaszüneti nappal. Hatalmas leárazásokkal és akciókkal készül minden kisebb és nagyobb üzlet és a nagy üzletláncok egyaránt. Nincs ez másképp a bababoltokkal sem.

Ilyenkor minden a kisbabákkal kapcsolatos terméket jóval olcsóbban lehet beszerezni, ami esetleg a karácsonyfa alá is kerülhet. Természetesen kiváló lehetőséget nyújtva a nagyszülőknek vagy azoknak a családtagoknak, barátoknak is, akik valami szuper ajándékkal kedveskednének a babáknak vagy a kismamáknak. A kisebb 10-15 %-os kedvezményektől, 60 vagy akár 70 %-os kedvezményre is rábukkanhatnak a szemfülesebb vásárlók a Black Friday akciók keretében.

A kis zokniktól kezdve a rugdalózókon át az overálokig, a kisebb babahordozóktól a legnagyobb gyerekülésekig, a babakocsiktól a kiságyakig és a gyerekbútorokig, a popsitörlőtől a pelenkáig minden termékre megtalálhatják a kedvezményeket. Természetesen szinte minden bababolt rendelkezik már saját honlappal, így online felületen keresztül is megvásárolhatják az akciós terméklistából kiválasztott árucikkeket. Ez elsősorban hatalmas kényelmet biztosít azoknak az anyukáknak, akik az akció ideje előtt nem rég szültek vagy azoknak is, akik éppen már várják, hogy megérkezzen újszülött gyermekük és nem vágynak a nagy tömegbe az akcióban részt vevő boltokban. A házhozszállítás plusz kényelmet biztosít amellett az öröm mellett, hogy minden terméket olcsóbban szerezhetnek be. Előfordulhat, ha van erre egy egész napjuk, de legalább egy délelőttjük, hogy akár csak egy nagyobb babaáruház honlapjáról minden dolgot meg tudnak rendelni. Egy erre szánt tetemesebb összeg elköltése esetén nem csak többet takaríthatnak meg, de akár ingyenes is lehet ezen a napon a házhozszállítás a fekete pénteki akcióban.

A Black Friday hivatalos honlapján több olyan webáruházat is találhatnak, amelyek már partnerként vannak bejegyezve a weboldalon. Legyen szó mesefigurás ruházatról vagy kiegészítőkről, mert vannak, akik kedvenc mesehőseiket viszont látnák babájuk ruháin, tárgyain, ezzel is örömet okozva a pici gyerekeknek is. Akik a kreatív és fejlesztő dolgokat kedvelik, szintén megtalálhatják a számukra megfelelő ajándékot akár saját maguknak, akár barátoknak, családtagoknak, ahol kisebb gyermekek vannak. Ha már Black Friday és karácsony előtti időszak, akkor minden kisgyermekes szülőnek a játékok beszerzése jut először eszébe, hiszen a móka és a kacagás már babakorban is nagyon fontos, és sosem lehet elég korán elkezdeni a vidám hangulatot. Éppen ezért játékokban, játékboltokban sincs hiány a hivatalos weboldalon.

De ha valaki nem a hivatalos weboldalon keresztül szeretne vásárolni, neki sem kell elkeserednie, hiszen, ha van kedvenc bababoltja, babaáruháza, egy kattintással felléphet a kedvenc boltja weboldalára, és azonnal böngészhet az akcióban részt vevő termékek között.

Itt azért fontos megemlíteni, hogy akik online felületen keresztül szeretnének bármilyen terméket megrendelni ezen az akciós napon, azoknak érdemes már korán felkelni és a számítógép elé ülni, hiszen itt Magyarországon sokkal többen vásárolnak az internetes oldalakon keresztül, mint személyesen a boltokban, üzletekben. A Black Friday napokon átlagban tízszer annyi ember keresi fel az akciós weboldalakat, mint egy hagyományos napon. Éppen ezért arra is érdemes figyelni, hogy az árukészlet is véges lehet, és bizony egy-egy kattintással gyorsabban elfogyhatnak a méretek vagy a színek egy bizonyos termékből. Ne felejtsék el feltölteni a bankkártyáikat és átállítani a vásárlási limitet, nehogy emiatt maradjanak le egy jó lehetőségről. Mielőtt leülnek a gép elé, érdemes lehet egy listát készíteni, milyen termékeket szeretnének megvásárolni, ezzel is célirányosan haladva a sikeres vásárlás felé.

Természetesen a személyes vásárlásnak is megvan a varázsa a Black Friday napokon, hiszen mikor az ember meglát egy szép babaruhát, és a kezébe veszi, hamar „szerelembe” tud esni, főleg, ha az ára is igen csábító. Nem beszélve arról, hogy megtapintani, megvizsgálni, lemérni, vagy csak élőben látni a terméket, mindig más, mint az interneten egy képernyőn keresztül. Attól függően, hogy mekkora a baba, akinek vásárolni szeretnének, érdemes lehet figyelembe venni, hogy egy ilyen Black Friday akciós napon elég sok ember megfordul az üzletekben és a tömeget, a hosszú sorbaállásokat és a kiválasztás esetenként „szöszölős” folyamatát nem mindig fogja a pici baba kellőképpen türelmesen viselni, hosszú órákon keresztül. Ha van rá mód és lehetőség, meg lehet kérni a nagyszülőket vagy barátokat, már, ha ezen a napon találnak erre megfelelő személyt, aki szintén nem vásárol valahol, hogy vigyázzanak a babákra. Az is megoldás lehet, ha együtt mennek el vásárolni, és valaki mindig foglalkozik a pici gyermekkel, amíg éppen a többiek válogatnak. Ez nagyban hozzájárulhat egy ilyen nap nyugalmához, sikeréhez.

A nagyobb üzletláncok boltjaiban már előfordulhat, hogy gyereksarkot alakítanak ki erre az időszakra a gyerekeknek, ami csábító lehet a szülők számára a vásárlás kiválasztásánál, és ezzel is megkönnyítve az ott eltöltött időt. Mielőtt elindulnak a Black Friday napon a nagy akciós bevásárlásra, előtte érdemes egy fontossági sorrendet és egy tervezetet készíteni, hogy melyik, az akciókban résztvevő boltokat szeretnék felkeresni. Ez több szempontból is megkönnyítheti a vásárlás menetét. Időt takaríthatnak meg és a végére csak azok a termékek maradnak, amelyek nem a fontossági lista első helyein szerepeltek. Egy ilyen napra érdemes tervezni.

2019-ben A Black Friday, november 29-én, természetesen pénteki napon lesz megtartva, így erre a dátumra kell fókuszálni és készülni.

Jó vásárlást kívánunk.